به گزارش شهرآرانیوز؛ انگلیس پیش از این، «کتائب القسام»، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، را تروریستی اعلام کرده بود.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، پریتی پاتل، وزیر کشور انگلیس، با بیان این خبر اعلام کرد که به دستور وی، هرگونه فعالیت گروه حماس در انگلیس زین پس ممنوع خواهد بود. پس از این اقدام نیز نفتالی بنت، نخست وزیر، و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، در توئیتهای جداگانه ای، از این تصمیم انگلیس استقبال کردند.
اما این اقدام دولت انگلیس که خرسندی آشکار صهیونیستها را به دنبال داشته، با واکنشهای فراوان محور مقاومت همراه شده است. در نخستین واکنش، حماس، با ابراز تأسف از تصمیم انگلیس برای تروریستی خواندن این جنبش مقاومت، گفت که انگلیس همچنان در مسیر اشتباه گذشته خود به سر میبرد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، نیز در توئیتی، اقدام دولت انگلیس را محکوم کرد.
وی در این باره نوشت: «اعلام جنبش مقاومت مردمی حماس به عنوان یک سازمان تروریستی از سوی بریتانیا محکوم است. حقوق فلسطینیها را نمیتوان با تحریف حقایق و وارونه جلوه دادن واقعیتها پایمال کرد. تنها راه حل سیاسی برای فلسطین در برگزاری همه پرسی با مشارکت ساکنان اصیل فلسطین (مسلمان، یهودی و مسیحی) نهفته است.»
دبیرخانه دائمی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین هم با صدور بیانیه ای، اقدام دولت انگلیس را محکوم کرد.
همچنین محمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن، در این باره گفت: تروریستی اعلام کردن حماس را محکوم میکنیم که البته این اقدام از سوی انگلیس که بنیان گذار اشغالگری است، تعجب برانگیز نیست. این اقدام انگلیس با سالگرد اعلامیه جنایتکارانه بالفور هم زمان بوده و این اقدام تأکید بر ادامه حمایت از رژیم جنایتکار توسط انگلیس است. تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در بیانیهای که در این زمینه در پایگاه خبری «امد» فلسطین منتشر کرده، اقدام دولت انگلیس را محکوم و آن را «تجاوزی غیرموجه علیه ملت فلسطین» دانسته است.
صباح المختار، رئیس مرکز عدالت بین المللی ژنو و رئیس انجمن وکلای عرب در لندن، درباره تبعات اقدام اخیر دولت انگلیس به «الجزیره» گفت: خطرناکترین مسئلهای که در این گونه تصمیمها وجود دارد، جرم انگاری حمایت است؛ زیرا کلمه «حمایت» شامل بسیاری از فعالیتها می شود، از جمله توجیه موضع حماس، حمایت از آن با پول، برافراشتن پرچم حماس، تبلیغ گفتمان آن یا حتی برقراری ارتباط با آن؛ همه اینها جرم محسوب میشود. صباح المختار تأکید کرد که انجام هرکدام از فعالیتهای فوق در انگلیس در رده کارهای غیرقانونی قرار میگیرد و عامل آن بر اساس تصمیم دادگاه ملزم به پاسخ گویی قانونی خواهد بود.
این قانون، فعالیت حماس در انگلیس را، اگر وجود داشته باشد، بسیار محدود میکند، اما به شکل مستقیم بر این جنبش تأثیر نمیگذارد، البته به جز امکان پیگرد قانونی سران حماس در صورت حضور در اروپا. محمد امین، رئیس مجمع «التفکیر العربی» در لندن، هم در این باره به «الجزیره» گفت: هدف از این تصمیم، آن است که هر شخصی که برای یاری فلسطین کار میکند، مجرم شناخته شود. آنها اتهامات دسته بندی شده و آماده برای مقابله با سازمانها و افرادی که در مقابل لابی صهیونیستی میایستند، تهیه کرده اند.